top of page

Bakgrunn

Jeg er en Oslobasert keramiker og fotograf med verksted i det kreative arbeidsfellesskapet Kroloftet på Etterstad.

Jeg har en Bachelor of Arts fra det som nå heter University for the Creative Arts i England, og har jobbet med foto og keramikk i 25 år. Jeg har også lang erfaring som grafisk designer og har i mange år jobbet med tilrettelegging av kurs og utdanninger i estetiske fag ved Folkeuniversitetet.

Jeg deler det kreative arbeidet mitt mellom skulpturarbeid i leire og gatefotografering. Med kameraet finner jeg noe som allerede eksisterer rundt meg og prøver å sette det i en sammenheng. I leira leter jeg frem noe mer ekspressivt fra materialet og meg selv.

Keramikk

Jeg håndmodellerer og bygger i steingodsleire, og alle skulpturene i de ulike seriene har unike uttrykk. Jeg tar mye inspirasjon fra menneskes og dyrs anatomi og kroppsspråk og bruker dette som utgangspunkt for meir abstraherte og stiliserte former. Ofte med ønske om å formidle en følelse som man kan kjenne seg igjen i. Arbeidsprosessen kan variere fra det helt intuitive og spontane til arbeid med ein spesifikk tematikk over tid.

Foto

Som fotograf er jeg fascinert av urbane landskap og av å finne det vakre i det hverdagslige. - Det som ved første øyekast kan virke uinteressant og til og med stygt. På overflaten leter jeg etter fargekontraster, linjer, symmetri og asymmetri i komposisjonene mine. Under overflaten ønsker jeg å fortelle små historier om menneskene og livene de lever, gjennom sporene av dem, tingene de omgir seg med og fasadene de skjuler seg bak.

 

KONTAKT:

mobil: 99 79 12 70

MaritWollan_2022.jpg

Arbeider til salgs

 

Keramikk:

 Galleri Røed
på Jeløya ved Mos

Galleri Havstad

i Drøbak.

Galleri Giga

på Stord/nettbutikk

Galleri Vågal

i Trysil

Galleri Graff

i Askim

Skulpturer kan også kjøpes direkte fra meg i verkstedet

Kroloftet på Etterstad i
Oslo eller bestilles direkte
fra meg og sendes i post. 

 

Foto:

Hos Rebel i Universitetsgata 2 henger noen av bildene mine som utsmykning - disse printene er også til salgs. Les mer her.

Foto kan også bestilles 

direkte fra meg og sendes i post.


 

foto:

  • Instagram for maritwollan_photography

keramikk:

  • Instagram for maritwollan_ceramics

MAILINGLISTE
Her sender jeg ut informasjon om nye kreasjoner, utstillinger, markeder og andre eventer jeg er med på.
Jeg lover på tro og ære å ikke overfylle innboksen din !

Tusen takk!

bottom of page