top of page

Bakgrunn

Interessen for å uttrykke meg visuelt startet tidlig med blyant og tegneblokk ved stuebordet hjemme. I tenårene brukte jeg mye tid i mammas mørkerom, og etter et år på folkehøgskole flyttet jeg til England og tok en Bachelor of Arts på det som nå heter University for the Creative Arts. Keramikk og foto har vært min uttrykksform i snart 30 år. Samtidig har jeg arbeidet som grafisk designer og studieveileder innen språk, foto, keramikk og andre estetiske fag. Siden 2022 har jeg hatt verksted i det kreative arbeidsfellesskapet Kroloftet på Etterstad i Oslo.​

 

Keramikk

Jeg tar mye av min inspirasjon fra dyrs og menneskers natur og kroppsspråk, og bruker dette som utgangspunkt for mer abstraherte og stiliserte former. Jeg ønsker ofte å formidle en følelse man kan kjenne seg igjen i som individ eller i interaksjon med andre, og jeg forsøker gjerne å balansere humor og sårhet på en måte som tar individet på alvor.

 

Arbeidene mine er ofte intuitive og spontane refleksjoner og reaksjoner på ting som skjer i min nære, lille verden. Jeg arbeider også over tid med større temaer som opptar meg.

 

Leiras taktile egenskaper er viktig for meg. Å finne det riktige samspillet med leira er en sentral del av arbeidsprosessen, og det å ta på de ferdige skulpturene er noe jeg er legger opp til som en del av den helhetlige opplevelsen i mange av arbeidene mine. Det tydeligste eksempelet på dette er serien med bekymringsfigurer.

 

Jeg modellerer og håndbygger i steingodsleire, og alle skulpturene i de ulike seriene er unike.

 

Foto

Som fotograf er jeg fascinert av urbane landskap og av å finne det vakre i det hverdagslige. Det som ved første øyekast kan virke uinteressant og til og med stygt.

 

På overflaten leter jeg etter fargekontraster, linjer, symmetri og asymmetri i komposisjonene mine. Under overflaten ønsker jeg å fortelle små historier om menneskene og livene de lever, gjennom sporene av dem, tingene de omgir seg med og fasadene de skjuler seg bak.

 

KONTAKT:

mobil: 99 79 12 70

MaritWollan_2022.jpg

Arbeider til salgs

 

Keramikk:

 Galleri Røed
på Jeløya ved Mos

(i galleributikken)

Galleri Havstad

i Drøbak.

Galleri Giga

på Stord/nettbutikk

Galleri Vågal

i Trysil

Galleri Graff

i Askim

Skulpturer kan også kjøpes fra verkstedet på
Kroloftet på Etterstad i
Oslo eller bestilles direkte
fra meg og sendes i post. 

 

Foto:

Hos Rebel i Universitetsgata 2 henger noen av bildene mine som utsmykning - disse printene er også til salgs. Les mer her.

Foto kan også bestilles 

direkte og sendes i post.


 

foto:

  • Instagram for maritwollan_photography

keramikk:

  • Instagram for maritwollan_ceramics

MAILINGLISTE
Her sender jeg ut informasjon om nye arbeider, utstillinger, markeder og andre eventer jeg er med på.
Jeg lover på tro og ære å ikke overfylle innboksen din
.

Tusen takk!

bottom of page